Danny Brendo

Biografie

Danny Brendo werd geboren in Eeklo op 17 mei 1964. Halfweg de tachtiger jaren nam hij voor de grap deel aan een playbackwedstrijd als imitator van Will Tura. Meteen bleek dat Danny Brendo heel wat muzikale aanleg had en kreeg hij de microbe te pakken. Later imiteerde hij ook nog Gerard Joling onder meer voor een optreden in de BRT Top-30. Opnieuw oogstte hij daarmee succes, wat hem aanmoedigde om door te gaan.

Enkele maanden nadien waagde Danny zich in een soundmixwedstrijd aan een medley van Will Tura, ook ditmaal met een positief resultaat. Danny’s optredens waren ook de professionals niet ontgaan. Zo kwam hij in contact met platenproducer Eddy Govert. Na enkele besprekingen en een stemtest dook Danny de studio in voor een plaatopname. In november 1987 stelde hij zijn eerste single “Bye bye Georgia Girl” voor aan het grote publiek. De Brendo-express was vertrokken.

De optredens volgden mekaar in sneltempo op. Bij de start van VTM in 1989 zat de Vlaamse showbizz helemaal in de lift. Danny Brendo koppelde talent en hard werken aan een steeds tot in de puntjes verzorgd optreden, wat door het publiek fel gesmaakt en door de organisatoren fel gewaardeerd werd. Die inzet ontging ook Jos Van Oosterwijck niet en in januari 1990 stond Danny zowaar op het podium van Tien om te Zien in de Manhattan te Leuven om er zijn vijfde single “Meisje, jij hoort bij mij” voor te stellen.

Er was ook belangstelling van AVS en Danny Brendo werd trouwe gast in het populaire programma Fièstag op Radio 2. Daarnaast was hij regelmatig te horen bij heel wat lokale radio’s en vaak werd zijn single de ‘troetelplaat’ van de week. In 1993 telde zijn fanclub al meer dan honderd leden. Met pijn in het hart zette hij zijn carrière stop in eind jaren 90. De combinatie van een vaste job en de showbizz was niet meer mogelijk.

Begin 2000 dook Danny terug op in de buurt van het podium, dit keer als begeleider en manager van Nicky Bandera, een beloftevolle zangeres uit Nederland. Danny kreeg steeds meer zin om zelf opnieuw op het podium te staan. Begin 2001 maakt hij dan ook zijn comeback op de Vlaamse podia. Eerst schoorvoetend, maar al snel werd duidelijk dat het publiek hem nog niet vergeten was. Danny ontpopte zich weer tot de perfecte entertainer met, net als vroeger, een uitsluitend Nederlandstalig repertoire.