Danny Fabry

Biografie

Danny Fabry, vroeger sologitarist in groepen als The Young Devils, The Beatnicks en The Spotlights, begon een solocarrière en tekende na enkele singles, uitgebracht onder EMI vleugels, een contract bij de nieuwe platenmaatschappij BASF.

Zijn eerste productie “Kom aan de telefoon Angelina” werd in 1971 meteen een hit. Vlaanderen had er een nieuw en jong talent bij. Ook met de hierop volgende singles haalde Danny moeiteloos de Vlaamse hitparades. Begin jaren tachtig belandde Danny bij Limdo Records en kreeg zijn carrière een nieuwe wending. Een hele reeks Engelstalige liedjes zoals “Please be careful with my heart”, “Just a little smile”, “I remember you” en “It’s a sin to miss a kiss from you” haalden de hoogste plaatsen in de BRT Top 30, de toenmalige hitparade in Vlaanderen. Enkele daarvan waren zelfs goed voor goud.

Danny ging daarna samenwerken met Roger Baeten. De successen bleven niet uit; hij kreeg een gouden single voor: “Bij jou voel ik me nooit alleen”, “C’est la vie”, “En Blijf je bij mij” en ”De telefoon huilt mee”, een liedje dat hij samen bracht met het kinderstemmetje Silvy Melody, later bekend als Silver.

Zelfs na 38 jaar carrière wordt Danny met zijn 7 gouden singles, ontelbare optredens en nr. 1 hits nog altijd de showman van België genoemd. Hoewel zijn pad niet altijd over rozen liep, bleef Danny keihard voor zijn carrière en voor zijn geluk vechten. De titel van zijn hit uit 1989 “C’est la vie” is dan ook altijd zijn motto gebleven. In 2011 stond Danny 13 weken in de Vlaamse Ultra Top 10 en twee weken op nr.1 bij Radio 2 met zijn single “De allermooiste”. In 2012 was het weer bingo voor Danny: met “Anita” stond hij maar liefst 4 weken op nr.1 en 13 weken in de Vlaamse Ultra Top 10. Het succes bleef maar doorgaan met “Desireé”, “Fitter Van Getwitter”(een song van Tom Helsen), “Wie Had Dat Ooit Gedacht”, “Pretty Woman” en “Oh Madeleine”. Na meer dan 45 jaar carrière tekent Danny een contract met CNR/Vlaamse Sterren voor een nieuw album en drie singles. Ook met zijn laatste singles “Bij jou alleen” en “Dansen op de reggaebeat” wist Danny de harten te veroveren!