Davy Gilles

Biografie

Davy Gilles heeft zich ongetwijfeld opgewerkt tot één van de grootste Vlaamse zangtalenten. Hij weet zich perfect aan te passen aan het publiek waarvoor hij zingt. Davy zong al verschillende Radio 2 hits bij elkaar en was hiermee steeds te bewonderen in verschillende radio en tv programma’s. “Ieder moment”, “Niet denken maar doen”, “Altijd weer thuis”, “Zelfs je naam is mooi” en “Laat me nooit meer gaan” zijn maar enkele pareltjes uit zijn debuutalbum Samen Sterker.

Davy speelde hoofdrollen in de musicals Doornroosje, Romeo en Julia, Sneeuwwitje, Mamma Mia en Grease. Als tv acteur speelde hij o.a. in Familie, Wittekerke en gastrollen in tal van al andere tv series. Davy Gilles’ grootste passie blijft zingen en het publiek entertainen en dat bewijst hij niet alleen solo op het podium maar ook samen met zijn collega’s van De Romeo’s. Met “Viva De Romeo’s” scoorden deze 3 vrienden hun eerste nr. 1 hit in en mochten ze een eerste gouden plaat ontvangen voor hun Nederlandstalig debuutalbum “De Romeo’s in ’t wit”.

Een jaar later lanceerden De Romeo’s hun 2de Nederlandstalig album “Feesten in Stijl”. Met het nummer “Vlaanderen feest” wonnen ze de Zomerhit 2012. “Zingen, Lachen, Dansen” stond 6 weken lang nummer 1 in Vlaanderen. In deze zelfgeschreven hitsingle zingen De Romeo’s samen met hun sympathieke Nederlandse collega Jan Smit, die voor dit nummer de tekst schreef. In 2012 wonnen De Romeo’s ook nog een MIA voor populairste groep van Vlaanderen. 2013 zetten ze in met maar liefst 3 Anne Awards. Kortom De Romeo’s is een zeer succesvolle formule, die na jarenlang hard werken één van de bekendste groepen van het land is geworden en op bijna ieder groot festival te zien is.

Sinds 2011 jaar staan ook Sasha & Davy op de Vlaamse kaart. Meer info kan u hier vinden.
Naar aanleiding van Davy’s 40ste verjaardag en zijn vader z’n 60ste, componeerde Davy het mooie duet “Samen 100”. Dit nummer zongen ze samen op verschillende tv- en radiozenders. Een unieke ervaring en een droom die is uitgekomen voor zijn vader Maurice.

Ondertussen worden De Romeo’s met o.a. “Davyyyyyyy!!!” op een leuke manier geïmiteerd in het tv-programma “Tegen de sterren op” en blijven De Romeo’s genieten van alle tv- en radio-optredens. Regelmatig komt er ook een nieuw album uit en bovendien waren ze zelfs te zien in een bioscoopfilm, “H.I.T”, die werd gedraaid in vele Vlaamse zalen.

Of je Davy Gilles nu solo boekt, als Sasha & Davy of met De Romeo’s: één ding staat vast: het is altijd leuk en een absolute aanrader.