Eveline Cannoot

Biografie

In 2005 nam Eveline Cannoot deel aan Star Academy op VTM.
Ze eindigde bij de 13 finalisten. Samen brachten ze de single “Fame” uit. Muziek is al jaren haar grootste passie!

Dwarsfluit en tenorsax had ze snel onder de knie, alsook het zingen en acteren. Dit resulteerde al snel in tal van leuke opdrachten.

Zo speelde ze gastrollen in Familie, Spring en Wittekerke en in een aantal musicals mocht ze het beste van zichzelf geven.

Op S-Televisie (nu beter bekend als MENT TV) presenteerde Eveline 12 afleveringen lang “Het Proefkonijn”, een kook – spelprogramma tussen een bekende Vlaming en een S-kijker.

In 2006 deed ze zangauditie en zo werd ze lid van het ambianceduo “WHOOPZ!”. Samen met Filip D’haeze zette ze 3 jaar lang menige tenten op hun kop! Daar leerde ze ook de kneepjes van het vak…

In 2009 besloot ze haar eigen weg te gaan. Er kwam al snel een eerste single uit “Waar ben jij?” en ook een full-cd “Lief en Leven” met 10 Vlaamse nummers over hoe lief zij het leven heeft.

In 2011 kreeg Eveline de kans om de zangeres te worden van de leukste coverband van Vlaanderen, DEVOS & LEMMES. Samen met 6 muzikanten en een geweldige zanger brengt Eveline leuke Vlaamse medleys op grote en vooral gezellige evenementen.

2012 was een jaar met veel optredens én een nieuwe single. “Zomerdromen” werd overal goed onthaald en voor de eerste keer stond ze op nummer 1 in de Family Vlaamse Top 15 op Family Radio, maar ook op andere regionale radiozenders draaide ze mee in de A-rotatie.dit mede dankzij de samenwerking met CNR Records.

In 2013 bracht Eveline een nieuwe single uit.. “Mijn grote liefde” is een zeer herkenbaar en vrolijk nummer geworden met een verrassende wending.

In september 2013 kwam “Die eindeloze zomers” uit, een schot in de roos. De bijhorende videoclip was meerdere keren per dag te zien op MENT TV en Anne en kreeg een verdiende plaats in de Vlaamse Top 10.

Het einde van 2013 sloot Eveline af met een kerstsingle.”Met Kerst ben jij bij mij” een duet met haar copresentator op MENT TV, Filip D’haeze.

In maart 2014 bracht Eveline “Geluk zet je zorgen opzij”uit, een meezinger en vrolijk liedje. Dit nummer brengt haar ook echt geluk. Ze staat weken op nummer 1 bij Family Radio en op nummer 2 in de Vlaamse Top 10 op MENT TV.

Naast haar solocarrière is Eveline sinds kort het nieuwe gezicht van MENT TV. Ze presenteerde onder meer De Zwaluwen zijn terug Top 50, Mama’s Top 50, Papa’s Top 50 en praatte de voorbije zomer elke zondagvoormiddag MENT PLAZA aan elkaar. Tijdens de eindejaarsuitzendingen is ze veelvuldig te zien op de muziekzender.

Ook ABBA fascineert haar! Ze neemt de rol van Agneta op zich en zingt de allergrootste hits van ABBA in de enige echte ABBAND.

Haar laatste single “Ik leef mijn leven” is zeer autobiografisch en voor de eerste keer pikt Radio 2 het nummer op.

Ze staat 2 weken op nr. 10 in de Vlaamse Top 50 van deze radiozender en ook andere regionale zenders zijn weg van het nummer.

2014 eindigt Eveline feestelijk met een kerstsingle “KERSTMIS VOOR IEDEREEN”, opnieuw een duet met Filip D’haeze.

2015 was een onvergetelijk jaar vol nieuwe presentatieopdrachten voor MENT TV en heel veel optredens!
Maar vooral de geboorte van haar eerste full-album was de kers op de taart.
“AnderSterker” is trouwens overal verkrijgbaar!

2016 werd nog beter… te beginnen met een eerste duet samen met Dennie Christian en een zomerrevue in ’t Colisée te Blankenberge.