Kim Dejonghe

Biografie

Kim Dejonghe is een gepassioneerde zangeres uit Zonnebeke. Al op heel jonge leeftijd is ze gefascineerd door muziek. Kim werd als tiener vaak gevraagd voor optredens en ze deed ook voorprogramma’s voor gevestigde waarden zoals Gunter Neefs, Sandrine, enz… Zo deed ze heel wat podiumervaring op.

Kim schrijft ook zelf nummers en begeleidt zich daarbij op piano of gitaar. In 2016 deed ze mee aan” The Voice Van Vlaanderen”. Hierdoor werd ze ontdekt door Eric De Clercq die haar een platencontract aanbood.

In maart van 2017 werd een eerste single uitgebracht met de titel “Melodie zonder refrein”, Het nummer was op vrijwel alle radio’s in Vlaanderen te horen en stond ook genoteerd in de Ultratop. De eerste week van oktober 2017 kwam haar 2e single ‘Met hart en ziel’ uit op het Pure Entertainment label. Deze single behaalde maar liefst een 13e plaats in de Vlaamse ultratop 50 en werd benoemd tot hoogste nieuwkomer. Het nummer werd eveneens gedraaid op alle radio’s in Vlaanderen. Haar nieuwste single ‘Wie ik ben’ was meteen goed voor A-rotatie bij radio 2 en haalde in 2018 de top 10 van de Vlaamse hitlijsten

De verwachtingen zijn hoog voor deze talentvolle zangeres.