Piano and friends

Biografie

Muzikaal duo bestaande uit: Marijke De Bont (32) en Koen Van Hemelrijck (34)

Marijke

Hoewel zingen en dansen er van kinds af heeft ingezeten, heeft het lang geduurd vooraleer Marijke er echt iets mee gaan doen is. Op haar 17e werd ze opgemerkt door de toenmalige directeur van de academie van Buggenhout, terwijl ze in vervanging van een zieke klasgenoot de muzikale omkadering verzorgde van een academische zitting op haar middelbare school. Op zijn uitnodiging ging ze een paar zanglessen volgen en ze had meteen de smaak te pakken! De academies van Buggenhout, Lebbeke en Londerzeel konden al genieten van haar zangkunsten, en in Londerzeel is ze nog steeds aan het bijscholen in een specialisatiegraad zang.

De afgelopen 15 jaar was muziek héél aanwezig in Marijke’s leven: afgestudeerd aan de academie met grootste onderscheiding, leadzangeres in twee coverbands, gastoptredens her en der, … En optreden met Koen natuurlijk!

Koen

In tegenstelling tot Marijke wachtte Koen helemaal niet lang om iets met muziek te gaan doen. Hij leerde accordeon spelen toen hij 4 was en al snel volgde de piano. De muziekacademie van Buggenhout was jarenlang zijn vaste habitat alsook diverse repetitiekoten van nog meer diverse coverbands.

Koen is steeds te vinden voor het in elkaar boksen van een leuke medley en speelt zelden muziek van partituren. Het zit hem in de oren! Naast de vaste pianist van Marijke is hij ook begeleider van een aantal andere zangeressen alsook te vinden als gastmuzikant in diverse bands.

 

Koen en Marijke leerden elkaar kennen in de academie, 15 jaar geleden. Ze zijn ondertussen zo op elkaar ingespeeld, dat zelfs een blik voldoende is om elkaar te begrijpen! Ze spelen op elke gelegenheid: trouwmissen, recepties, evenementen, … Instrumentaal betreft het piano en zang, maar af en toe kan er al eens een accordeon opduiken ook! De nummerkeuze wordt bepaald door de organisator, ze zetten elk nummer sowieso naar hun hand.