Rune

Biografie

Rune Van den Notelaer werd geboren in 2001 en groeide op in Schriek. Van jongsaf aan is ze gepassioneerd door muziek en zingt ze moeiteloos veel nummers mee. Op 13-jarige leeftijd begint ze met gitaarlessen om zichzelf te begeleiden.
Haar eerste echte optreden is haar deelname aan de talentenjacht “Lokale Helden” in 2014 in Keerbergen.

Rune heeft een warme stem, die kan ontroeren in rustige balades, maar evengoed up-tempo nummers aankan, wat in de smaak valt bij het publiek en haar optreden niet onopgemerkt laat voorbijgaan. Op dat ogenblik zingt Rune vooral covers van bekende nummers uit verschillende genres.
Het is de start van heel wat andere optredens. Zo was Rune tweemaal te gast op de Jan-Primus feesten in Haacht. Ze trad op in het Q-music Beach house, Suikerrock, Maanrock, Big in Boechout, Pukema Park Puurs, op tal van andere evenementen en privéfeestjes.

In 2019 neemt Rune deel aan “The Voice van Vlaanderen”. Ze komt terecht in het team van Koen Wouters en schopt het tot de eerste live show. In datzelfde jaar besluit Rune om resoluut voor haar muziek te kiezen en is ze volop bezig met het schrijven van eigen nummers. 
Ze verzamelt ook een nieuwe band rond zich met ervaren muzikanten.
Momenteel kan je Rune zowel boeken voor een solo optreden (met akoestische gitaar) als voor een optreden met de voltallige band.