Sammy Baker

Biografie

Sammy Baker begon zijn zangcarrière meer dan dertig jaar geleden op amper twaalfjarige leeftijd. Hij nam als jong talent deel aan zangwedstrijden over het ganse land.

Nadat hij een aantal Engels- en Nederlandstalige singles had uitgebracht en hoog had gescoord in de BRT Top 30 en Tien Om Te Zien, hing hij zijn microfoon aan de wilgen.

Toen hij de 40 voorbij was, nam Sammy zijn zangcarrière opnieuw op. Garry Hagger heeft hem toen een handje geholpen. Via een wederzijdse vriend kwamen de twee in contact en kon Sammy zijn nieuwe single inblikken bij Garry in een productie van Paul Van Dessel.

De keuze viel op “Flieger” van Nino De Angelo. Sammy schreef er een eigen tekst op en herdoopte het nummer tot “Vliegen”. Als tweede track koos Sammy “Het allermooiste” van Garry Hagger uit.

“Flieger” is niet het eerste songfestivalnummer waaraan Sammy zich waagt. Op het 18de fanbal van Paco Garcia verraste hij het publiek nog op “Hold me now”, de eurovisieklassieker waarmee Johnny Logan in 1987 het Songfestival in Brussel won.

Sinds 2016 groeit het succes van Sammy meer en meer. Zo is hij oa niet meer weg te denken bij MENT TV. Sammy kennen ze van de Kempen tot de Kust als 1 van de beste zangers in België. Hij weet als geen ander hoe je de zaal op z’n kop zet.

Sammy heeft een allround repertoire dat gaat van innige slows tot ambiance muziek en schlagers. Een podium heeft hij niet nodig: een stevige tafel is voldoende. Zo loopt hij graag over stoelen, banken en tafels tijdens zijn optredens, maar je kunt hem zeker niet op een valse noot betrappen.

Hij kan moeiteloos gezellige schlagernummers afwisselen met prachtige ballades of gevoelige popsongs zonder dat de aandacht van het publiek ook maar even wegvalt.

Tja, dan weet je het zeker, het is Sammy Baker!