Sasha & Davy

Biografie

De Nederlandse Sasha Rosen (1978) en de Vlaamse Davy Gilles (1976) leerden elkaar kennen in 2004 tijdens de musical Romeo en Julia, waarin ze de titelrollen vertolkten. De vonk sloeg over. Later volgden de kaskrakers Sneeuwwitje, Mamma Mia en Grease. Telkens vonden ze elkaar op het toneel in een passionele omarming. Ook achter de schermen ontvlamde de liefde en fictie werd werkelijkheid in de zomer van 2010. Sasha en Davy stapten in het huwelijksbootje. Nog geen jaar later werd hun eerste zoontje geboren: Beau. In april 2014 werden ze opnieuw de trotse ouders van hun 2e kindje: dochter Noa.

Sasha bleef actief als (musical)actrice en zangeres. Davy speelde o.a. in de succesvolle televisieseries Familie en Wittekerke. Daarnaast maakt hij sinds 2003 deel uit van de zeer succesvolle Vlaamse band De Romeo’s.

“Mamma Maria”, “Onafscheidelijk” en “Een zomeravond met jou”, zijn een aantal van de eerste hitsingles uit het debuut album “Onafscheidelijk” van dit muzikale echtpaar.

Na het succes van hun eerste album brachten Sasha & Davy begin 2014 een nieuw album uit: “Wij zijn één”. Dit album kwam tot stand in samenwerking met Jan Smit, die samen met Davy een aantal nummers schreef. Hun liedjes zijn zowel Nederlandstalige popnummers met een frisse sound, vlotte up-tempo nummers en prachtige ballads die allemaal voorzien zijn van unieke videoclips. Zo verraste Sasha in de clip van “Wij zijn één”, Davy met een positieve zwangerschapstest en in de clip van “Wonderkind” toonden Sasha & Davy hun pasgeboren dochtertje Noa.

In de zomer van 2015 bracht het duo een derde album uit: “La Vita è Bella”. Een concept-album met Italiaanse klassiekers in een Nederlandstalig jasje. Het duo reisde naar Firenze om een zevental clips op te nemen. Die dvd-special verscheen samen met de cd en zorgde voor een zeer succesvol album.

Het vierde album van Sasha & Davy is begin mei 2017 uitgekomen en bevat o.a. de singles “Op elk moment”, “Vrij als de wind” en “Romeo en Julia”.

In maart 2017 is de film H.I.T. van de Romeo’s, waarin ze allebei meespelen, in première gegaan. Ze stonden in dezelfde maand voor het eerst op het Schlagerfestival in Hasselt.

Ondertussen treden ze op in het hele land en zingen Sasha & Davy een mix van eigen nummers en covers. Door de vloeiende combinatie van pure romantiek, professionaliteit en sfeer is deze act bij uitstek geschikt voor iedere gelegenheid.