Yves Segers

Biografie

Yves Segers werd geboren op 10 september 1971 in Halle. De eerste stappen op het podium worden gezet begin jaren ‘80 wanneer Yves de titel van miniprins carnaval behaalt. In 1984 verschijnt zijn eerst carnavalsingle “Pukkelneus”.

Op 16-jarige leeftijd start Yves een solocarrière, het succes laat evenwel op zich wachten. Van ’90 tot eind ’92 fungeert hij als de zanger van de populaire groep TOAST. “Ik schreeuw het van de daken” wordt hun bekendste hit en is goed voor goud. Ook het album “Twee uur ’s nachts” is een voltreffer en behaalt eveneens die gouden status.

In de zomer van ’97 scoort Yves opnieuw een megahit met de wals “Café De Zwaan”. Begin 2011 laat hij opnieuw van zich horen met de après-skihit “Boven op de berg”.

Yves is intussen al jaren “uit de kast”, wat hem op het idee brengt om een superfoute gayplaat op de markt te brengen: “Een beetje gay (dat is okay)”. Met succes, want Yves scoort er een dikke nummer 1 hit mee in 2012.

In 2015 komt “Waar zijn die handjes” uit. Een nummer dat intussen, samen met de Aalsterse versie die Yves opnam met carnavalgroep “Beschomt” al meer dan 300 000 keer werd bekeken op Youtube, wat aanzienlijk is voor een Nederlandstalig lied.

Ook in 2017 staat Yves opnieuw in de belangstelling met het nummer “Waar is mijn vleeskroket”, de voorloper van het album “Het dak eraf” dat vanaf maart 2017 overal te koop is.

2018 start goed met de carnavalskraker “Geweldig Figuur”, voorzien van een hilarische videoclip.

Yves heeft jaarlijks een meer dan goedgevulde kalender. Voor seniorennamiddagen, schlagerfestivals en alles wat daartussen ligt, bent u bij Yves aan het juiste adres. Geloof het maar: waar Yves komt, is de ambiance verzekerd.