Dirk Bauters & Vanessa Chinitor

Biografie

Dirk Bauters en Vanessa Chinitor vormen al sinds 2003 een koppel. Dirk werd geboren op 6 juni 1960 en is afkomstig uit Lede. Vanessa werd geboren op 13 oktober 1976 en is een rasechte Dendermondenaar. Ook professioneel vormen Dirk en Vanessa een prachtig duo.

Wie is Dirk?
Dirk studeerde aan het conservatorium te Gent waarna hij les begon te geven aan de muziekacademie van Lede en in het Vrij Technisch Instituut te Aalst. Hij werkte ondertussen ook als pianist en repetent in het musicalgezelschap van Gent, namelijk Theater Arena. Ook als freelance pianist was Dirk zeer actief. Hij werkte onder meer samen met Luc Caals, Jacques Vermeire, Marijn De Valck, Liliane Dorekens, Katrien Devos, Kris en Daan Van den Durpel, Bob Benny, Will Ferdy, Marc Dex, Jules Kabas, Jo Leemans, Paul Severs, Willy Sommers en zelfs Eddy Wally.

Dirk is naast muzikant een groot humorist. Elk optreden is doorspekt met humor en hij tovert zo meteen de glimlach op uw gezicht. Dirk werkte onder andere als publieksopwarmer bij “De Droomfabriek”, “Blokken”, “Topscore” etc. Ook bij VTM ging Dirk aan de slag. Hier kon hij zijn humor combineren met zijn muzikale talent in het programma “HT&D”.

In 2012 wordt hij de sidekick van Jacques Vermeire in zijn zaalshow “5 voor 12”. Na 135 vertoningen en meer dan 70 000 bezoekers, liep deze zaalshow na 2 jaar ten einde. Ook de tweede zaalshow “Veel vijven en zessen”, opnieuw met Jacques Vermeire, werd een groot succes.

Wie is Vanessa?
Vanessa werd in 1996 als finaliste van de “Ontdek De Ster Show “ van VTM ontdekt door John Terra. Met haar eerste single “In Al Mijn Dromen” overtuigt ze meteen de Vlaamse media. Wanneer haar tweede single “Verdoofd en verblind” verschijnt, lijkt het of Vlaanderen er een nieuw stemgeluid bij heeft.

In 1999 vertegenwoordigde Vanessa ons land op het Eurovisiesongfestival in Jeruzalem met het nummer “Like The Wind”. In die periode verschijnt het debuutalbum van de beloftevolle artieste. De gevarieerde full-cd heet “Like The Wind” en bevat uitsluitend Engelstalig materiaal. Eind ‘99 haalt ze met het prettige “Verlangen” de Vlaamse Ultratop 10. Ook de single “Deze dans” krijgt veel Radio 2-airplay. De zangeres mag zich zelfs bewijzen in programma‘s als “De Notenclub”, “Het Swingpaleis” etc.

Wanneer VT4 op zoek gaat naar 7 nieuwe omroepsters, is ook Vanessa van de partij. Haar optredens als omroepster worden erg gesmaakt en ze wordt gevraagd één van de hoofdrollen te gaan spelen in de “Winterrevue van Caals en Van Vooren”, een productie van Studio 100. In diezelfde zomer speelt ze ook mee “De zomerrevue van Dirk Bauters”. Vanessa brengt regelmatig nieuw werk uit, maar door haar vele optredens samen met haar man Dirk Bauters, is het niet evident om telkens opnieuw de studio in te duiken.

Wilt u graag een show waar de nodige humor en zang in verwerkt zit? Veel interactie met het publiek? Twijfel niet, bij Dirk en Vanessa bent u aan het juiste adres.