Dirk Bauters

Biografie

Dirk Bauters, geboren op 6 juni 1960 en afkomstig uit Lede, wist al vlug dat muziek een belangrijk woord was in zijn leven.

Dirk studeerde aan het conservatorium te Gent. Na zijn studies wou hij zijn kennis doorgeven en begon hij les te geven aan de muziekacademie van Lede en in het Vrij Technisch Instituut te Aalst. Ondertussen werkte hij ook als pianist en repetent in het musicalgezelschap van Gent, namelijk Theater Arena. Hij werkte samen met verschillende acteur-zangers zoals Marijn De Valck, Liliane Dorekens, Karel Deruwe, Katrien Devos, Kris en Daan Van den Durpel, Linda Lepomme, …

Ondertussen was Dirk ook freelance pianist van ondermeer Jean Walter, Bob Benny, Will Ferdy, Samantha, Marc Dex, Jules Kabas, Norma Hendy, Jo Leemans, Paul Severs, Willy Sommers en zelfs Eddy Wally. Ook vele andere Vlaamse vedetten werden door hem en zijn piano begeleid.

Op vlak van humor leerde hij heel veel van onder meer Staf Permentier, Kees Brug en later Dirk van Vooren, Luc Caals, alsook Jacques Vermeire. Door de samenwerking met al deze gekende artiesten werkte hij ook als publieksopwarmer van TV-programma’s zoals “De Droomfabriek”, “Blokken”, “Topscore” etc. Geprikkeld door zijn kunnen kwam de belangstelling van de VRT om zijn muzikale kwaliteiten te ontplooien in het programma “Rosa en Modest”.

Plots toonde ook VTM interesse en zij gaven hem de kans om zowel zijn muzikale, als zijn humoristische kant te tonen in het programma “HT&D”. Na al die tv aanbiedingen wisten de mensen plots wie Dirk Bauters was en wat hij deed. Aanvragen kwamen binnen van West-Vlaanderen tot in het verre Limburg en zelfs ver over onze grenzen heen.

In 2003 kreeg Dirk zijn carrière nog een nieuwe dimensie. Zijn pad kruiste dat van Vanessa Chinitor. Samen werden en zijn ze nog steeds een onafscheidelijk duo dat de mensen doet lachen en laat luisteren naar bloedmooie melodieën.

In maart 2012 wordt Dirk de nieuwe sidekick van Jacques Vermeire. Dit “cadeau” grijpt hij met beide handen. Twee jaar lang heeft de zaalshow “5 voor 12” gelopen en na 135 vertoningen en meer dan 70 000 bezoekers, werd deze met veel succes beëindigd. Ook de tweede zaalshow “veel vijven en zessen”, opnieuw met Jacques Vermeire, werd een groot succes.

Dirk is de ideale entertainer met zijn muzikale kennis en groot moppenboek.