Vanessa Chinitor

Biografie

Vanessa Chinitor werd geboren op 13 oktober 1976 en is een rasechte Dendermondenaar. In 1996 wordt ze als finaliste van de “Ontdek De Ster Show “ van VTM ontdekt door John Terra. Met haar eerste single “In Al Mijn Dromen” overtuigt ze meteen de Vlaamse media. Wanneer haar tweede single “Verdoofd en verblind” verschijnt, lijkt het of Vlaanderen er een nieuw stemgeluid bij heeft.

Vanessa Chinitor is één van de favorieten tijdens Eurosong ’99. Dankzij haar overwinning tijdens de nationale preselecties mag zij dat jaar ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival te Jeruzalem. Onder begeleiding van John Terra laat ze het nummer “Like The Wind” naar het einde toe in een ware climax losbarsten. Vanessa Chinitor eindigt op een verdienstelijke twaalfde plaats.

In die periode verschijnt het debuutalbum van de beloftevolle artieste. De gevarieerde full-cd heet “Like The Wind” en bevat uitsluitend Engelstalig materiaal. Eind ‘99 haalt ze met het prettige “Verlangen” de Vlaamse Ultratop 10. Ook de single “Deze dans” krijgt veel Radio 2-airplay. De zangeres mag zich zelfs bewijzen in programma‘s als “De Notenclub”, “Het Swingpaleis” etc.

In maart 2001 werkt Vanessa samen met Bart Kaëll aan een album. Deze krijgt de titel: “Costa Romantica”. De plaat bevat covers zoals “Words”, “I got you babe”, “Besoin de rien, envie de toi” , “Kingston town” e.a. Bart & Vanessa zingen ook twee Nederlandstalige tracks in: “Dicht bij elkaar” en “Weer naar zee”, wat meteen de zomersingle van 2001 wordt.

Wanneer VT4 een screentest uitschrijft waagt Vanessa haar kans en wordt zo in februari 2002 één van de 7 omroepsters. Eind 2002 krijgt haar carrière nog een nieuwe dimensie: zij wordt gevraagd één van de hoofdrollen te gaan spelen in de “Winterrevue van Caals en Van Vooren”, een productie van Studio 100. Voor het eerst speelt Vanessa Chinitor mee in een groots spektakel vol humor en muziek. Vanessa heeft de smaak goed te pakken en in diezelfde zomer speelt ze mee “De zomerrevue van Dirk Bauters”.

Een jaar later komt haar zomersingle “Je hart” uit. Een pittig fris nummer dat zeker en vast door haar publiek wordt geapprecieerd. In de zomer van 2004 heeft Vanessa weer grote plannen en is ze o.a. te bekijken in. “De zomerrevue van Dirk Bauters” en tien dagen lang op de Gentse Feesten.

De zomer van 2009 werd ook de zomer van een nieuw album: “Een koffer vol dromen”, een album vol optimisme en levensvreugde. Nummers als “Ik ben gelukkig zo gelukkig”, “Verkoop me jouw dromen” en “We delen geen verleden” bijvoorbeeld, maar ook het melancholische “Blij dat ik je weerzie” vallen op doordat de insteek enorm positief is. Ook in de daaropvolgende jaren bleef Vanessa Chinitor regelmatig nieuw werk uitbrengen. Door de vele optredens samen met haar man Dirk Bauters, is het echter niet evident om telkens opnieuw de studio in te duiken.